Chowder z pieczonej ryby
Chowder z pieczonej ryby5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 3 ziemniaki
- 4 cebule
- 90 dag filetów z dorsza
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
- ½ łyżeczki nasion selera
- 6 szkl mleka odtłuszczonego
- ½ szkl posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem rozłożyć połowę plastrów ziemniaków a na nich ułożyć połowę plastrów cebuli.
Całość skropić masłem o oprószyć solą, pieprzem i nasionami selera.
Następnie rozłożyć kawałki filetów z dorsza , które oprószyć solą oraz pieprzem.
Ponownie rozłożyć ziemniaki oraz cebulę.
Również skropić masłem i posypać solą oraz pieprzem.
Na koniec polać mlekiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 1 godziny.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa rybna
- Opublikowano: środa, 16, styczeń 2013 11:12
- Jan Grudziński
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa