Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chili con pesce

Składniki:

    • 1 strąk czerwonej papryki
    • 1 cebula
    • 50 dag pomidorów
    • 1 puszka czerwonej fasolki
    • 2/3 szklanki piwa
    • 50 dag filetów rybnych(najlepsza jest panga i sola)
    • świeża kolendra, kminek, oregano
    • 2 papryczki Piri-Piri(w całości)
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę i cebulę posiekać, podsmażyć na oleju aż będą miękkie. Nie rumienić. Dodać pokrojone pomidory, papryczki piri-piri i odcedzoną fasolę, wlać piwo. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Dusić aż część płynu wyparuje i sos zgęstnieje. Włożyć pokrojone filety i dusić na małym ogniu jeszcze 10 min. Posypać posiekaną kolendrą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *