Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebulowe paluszki

Składniki:

  • 200 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 300 g cebuli
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka maku
  • sól
  • cukier

    Sposób wykonania:

    1. Ciasto rozmrozić.
      W między czasie posiekać cebulę i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, po czym oprószyć ja solą oraz 1 łyżeczką cukru, zarumienić.
      Następnie rozsmarować ją na cieście.
      Ciasto złożyć na pół, lekko rozwałkować a potem pokroić w pasy.
      Każdy pas skręcić aby powstał paluszek.
      Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
      Posmarować je jeszcze roztrzepanym jajkiem i posypać makiem.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *