Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Carpaccio z łososia Teresy

Składniki:

  • 20 dag wędzonego łososia
  • 2 łyżki parmezanu
  • 2 łyżki wody mineralnej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka kaparów
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Plastry wędzonego łososia ułożyć na półmisku.
Udekorować je startym na dużych oczkach parmezanem oraz kaparami.
Następnie  do słoika wlać oliwę, ocet winny, musztardę, wodę i dodać sól, pieprz i cukier do smaku.
Słoik szczelnie Zakręcic i energicznie potrząsać mieszając wszystkie składniki.
Powstałym sosem polać łososia i od razu podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *