Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Carpaccio z parmezanem Wioletty

Składniki:

  • 30 dag polędwicy wołowej
  • sok z 1 cytryny
  • 6 łyżek oleju
  • 1 karczoch
  • 8 dag świeżo starego parmezanu
  • 5 dag rukoli
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Polędwice owinąć folią aluminiową i wstawić do zamrażalki na ok. 20 min.
    W między czasie olej wymieszać z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem po czym dodać rozgniecionego karczocha, wymieszać.
    Następnie mięso wyjąć z zamrażalki, pokroić w cienkie paski, które przykryć folią i rozbić tłuczkiem.
    Następnie polać sosem Carpaccio i posypać pieprzem oraz startym parmezanem.
    Przed podaniem udekorować rukolą.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *