Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Carbonada

Składniki:

    • 40 dkg filetów z kurczaka
    • 20 dkg ziemniaków
    • 2 cebule
    • 2 pomidory
    • 1 gruszka
    • ½ szklanki bulionu drobiowego
    • 1 łyżka rodzynek
    • 2 łyżki masła
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Cebulę obrać pokroić w grube pół plastry. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, oczyścić z miąższu, pokroić w grube paski. Umytego kurczaka pokroić w dużą kostkę. Mięso, cebulę obsmażyć na oleju, podlać bulionem, dusić pod przykryciem przez około godzinę. Ziemniaki i gruszkę obrać, podzielić na ćwiartki, dodać do duszących się składników, po 10 minutach dodać rodzynki. Dusić pod przykryciem aż ziemniaki zmiękną, przyprawić, podawać.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *