Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Camembert

Składniki:

  • 2 krążki sera camembert
  • 2 szklanki płatków kukurydzianych
  • jajko
  • sól
  • pierz
  • tymianek
  • rozmaryn
  • 4 łyżki żurawiny
  • kilka listków natki pietruszki
  • olej

    Przygotowanie:
    Krążki sera camembert przekrój w poprzek i zanurz w jajku rozmąconym wcześniej z solą, pieprzem , tymiankiem i rozmarynem. Następnie obłóż ser pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Rozgrzej olej i krótko usmaż na nim panierowane porcje sera. Gotowy camembert w panierce z płatków kukurydzianych przełóż na talerze. Każdą porcję bezpośrednio przed podaniem udekoruj żurawiną  i pojedynczymi listkami natki pietruszki.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Janina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *