Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyń mleczny

Składniki:

 

  • 1 ½ szkl zimnego mleka
  • ½ szkl gęstego soku owocowego
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki cukru pudru

 

 

Sposób wykonania:
Żółtka ubić razem z cukrem pudrem.
1/3 szkl. mleka wymieszać z mąka ziemniaczaną a resztę mleka doprowadzić do wrzenia z dodatkiem cukru po czym doda mąkę wymieszaną z mlekiem.
Całość dokładnie wymieszać i zagotować.
Trzymać jeszcze na ogniu 3 minuty po czym dodać utarte żółtka oraz sok.
Ponownie wymieszać i przelać do salaterek. udekorować owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *