Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyniowy deser z sherry

Składniki:

  • 1 paczka budyniu waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • 0,5 l mleka
  • 3-4 łyżki sherry
  • 1 opakowanie śmietany kremówki
  • 4 połówki brzoskwiń z puszki

    Sposób wykonania:
    Do proszku budyniowego dodać cukier oraz odrobinę mleka.
    Całość dokładnie utrzeć.
    W między czasie zagotować resztę mleka, wówczas dodać budyń i nie przerywając mieszania ostudzić.
    Następnie dodać sherry, dokładnie wymieszać i dodać jeszcze 2/3 śmietany ubitej na sztywną pianę.
    Całość lekko przemieszać i przełożyć do pucharków.
    Wstawić do lodówki na 30 minut.
    Przed podaniem udekorować resztą bitej śmietany.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *