Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Blok czekoladowy*

Składniki:
1 kostka margaryny
1,5 szklanki cukru
0,5 szklanki wody
1 cukier waniliowy
3 łyżki kakao(gorzkie)
1 opakowanie mleka w proszku(niebieskie opakowanie)
5 paczek herbatników(duże paczki)
orzechy, rodzynki
Sposób przygotowania:
Pięć pierwszych składników należy rozpuścić w garnku i gotować je przez 3-5 minut. Następnie ostudzić i stopniowo dosypywać mleko w proszku. Masa będzie robiła sie bardzo gęsta (potrzebna jest pomoc faceta).Kiedy już wsypiesz całe mleko w proszku możesz dodać pokruszone na drobne kawałki heratniki, orzechy i rodzynki. Formę do ciasta 35cm/12cm wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Ciasto wlej do formy i wstaw do lodówki na 5 godzin. Życzę smacznego i obiecuję, że będziecie zachwyceni, szczególnie Ci, którzy lubią słodkie łakocie.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor:Katrin

2 comments for “Blok czekoladowy*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *