Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopciki z morelą

Składniki:

  • 12 okrągłych ciasteczek biszkoptowych
  • ½ szkl. ciepłej wody z dodatkiem szczypty cukru
  • mały kieliszek brandy
  • 1 szkl. dżemu morelowego dżemu
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • łyżeczka cukru pudru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 12 połówek moreli

    Sposób wykonania:

    Biszkopty ułożyć na blasze.
    Skropić je wodą wymieszaną z alkoholem oraz cukrem.
    Następnie każdy posmarować dżemem.
    Śmietanę ubić z dodatkiem cukrem orz cukrem waniliowym pod koniec dodając zagęstnik i na każdym ciastku zrobić z niej duży kleks.
    Wbić w niego kawałek brzoskwini.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *