Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopciki z białą czekoladą i bezą

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżki wiórków koksowych
  • sok z ½ cytryny
  • łyżeczka cukru pudru
  • łyżka tartej bułki
  • bezy do przybrania
  • tłuszcz do formy
  • bułka do formy
  • 1 ½ tabliczki białej czekolady
  • 1 łyżka śmietanki kremowej

Sposób wykonania:

  1. Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać sok z cytryny, żółtka, wiórki kokosowe oraz tartą bułkę.
    Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem cukru.
    Delikatnie wymieszać i wylać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.
    W między czasie czekoladę z dodatkiem śmietanki rozpuścić w kąpieli wodnej po czym wylać na wierzch upieczonego ciasta.
    Pokroić ciasto trójkąty i udekorować bezami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *