Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopcik puszysty

Składniki:

biszkopcik5xg.jpg
• 4 jajka
• 1/2 szkl. cukru
• 4 łyżki mąki kukurydzianej
• 1 łyżka oliwy
• tłuszcz do formy

Wykonanie:
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z połową cukru na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno, dodać na koniec pozostały cukier. Do ubitych białek delikatnie dodać masę jajeczną, mąkę i oliwę. Można też dodać 1 łyżkę kakao (na ciemne ciasto). Wylać do tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 st.) Piec ok. 35 min.

przepis na 2 konkurs nadesłany przez Agastaga

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *