Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała kiełbasa w karmelowym piwie

Składniki:

  • 2 kg białej kiełbasy
  • ½ szklanki oleju
  • 2 szklanki karmelowego piwa
  • 3 listki laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 5 ziarenek pieprzu
  • szczypta ostrej mielonej papryki

    Sposób przyrządzenia:
    Przygotować żaroodporne natłuszczone naczynie, wyłożyć w nim pętka białej kiełbasy, wstawić do nagrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni C i piec około 35 minut. Podczas pieczenia podlać karmelowym piwem, dodać ziele angielskie, pieprz, listki laurowe i szczyptę ostrej mielonej papryki. Podawać razem z piwną zalewą na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *