Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bezowy deser z malinami

Składniki:

  • 3 suche krążki bezowe
  • 0,5 l śmietanki kremowej
  • zagęstnik
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • konfitury z malin

    Sposób wykonania:

    1. Bezowy krążek włożyć do dopasowanej tortownicy.
      Naste pnie śmietankę ubić razem z cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem.
      1/3 powstałej piany rozsmarować na bezowym krążki.
      Na pianie zrobić kilka kleksów z konfitury i przykryć kolejnym krążkiem, ponownie rozkładamy bita śmietanę i przykryć ostatnim krążkiem.
      Wierzch udekorować resztą bitej śmietany i kleksami konfitury.
      Wstawić do lodówki na 3 godziny aby całość zastygła.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *