Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyki z polędwicy z papryką

 

Składniki:

  • ½ kg polędwicy wołowej
  • 2 cebule
  • 3 kawałki papryki konserwowej
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 żółtka
  • łyżka koncentratu  pomidorowego
  • 1 szkl bułki tartej
  • papryka
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Polędwicę wołową zemleć razem z papryką.
    Wówczas dodać posiekaną cebulę, żółtka, połowę oliwy oraz koncentrat pomidorowy.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz mieloną papryką.
    Z powstałej masy formować okrągłe befsztyki, które obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoto.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *