Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyki pikantne z pieczarkami

Składniki:

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • puszka oliwek
  • puszka kaprów
  • 4-5 pieczarek
  • kostka rosołowa
  • 6 łyżek gorącej wody
  • łyżeczka masła
  • 10 szalotek
  • sól
  • biały pieprz
  • sos tabasco

Sposób wykonania:

  1. Polędwicę pokroić w grube plastry, które lekko rozbić po czym podsmażyć je na rozgrzanym maśle.
    W między czasie pieczarki, kapary i oliwki zalać kostką rosołową rozpuszczoną w 1 szklance wody, dodać jeszcze 1 łyżeczkę masła, 10 szalotek oraz kilka kropel tabasco i trzymać na ogniu około 10 minut.
    Podsmażone mięso oprószyć solą i włożyć do sosu.
    Doprawić jeszcze do smaku pieprzem i gotować ostanie 5 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Anna Boroń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *