Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina z ziemniakami i cebulą

Składniki:

  • 1-1,2 kg udźca baraniego
  • 10 ziemniaków
  • 4 cebule
  • 12 łyżek masła
  • 1 główka czosnku
  • ½ szkl. 3 % octu

Sposób wykonania:

  1. Baraninę zalać osolona wodą i odstawić na 12 godzin.
    Po tym czasie baraninę odcedzić i naszpikować czosnkiem pokrojonym w słupki.
    Całość posmarować masłem i skopić octem.
    Baraninę ułożyć w brytfannie a na około ułożyć ziemniaki pokrojone w plastry oraz cebule pokrojoną w krążki.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec, w trakcie polewając sosem z pieczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *