Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina z pomidorami

Składniki:

  • 400-600 g baraniny bez kości
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2-3 cebule
  • 2-3 łyżki margaryny
  • 6-7 pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • koperek

    Składniki:

      Baraninę pokroić w kostkę po czym podrumienić ją na rozgrzanym tłuszczu, wówczas oprószyć ją solą i pieprzem oraz podlać odrobiną wrzątku.
      Trzymać na ogniu pod przykryciem.
      W między czasie cebulę oraz czosnek posiekać i wrzucić do mięsa przed końcem duszenia.
      Następnie pokroić pomidory w cząstki i dodać je do mięsa gdy będzie już miękkie.
      Pozostawić jeszcze na ogniu ok. 10 minut.
      Przed pdoaneim posypać posiekanym koperkiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *