Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina z fasolką szparagową

Składniki:

 

  • 500 g baraniny
  • 2-3 łyżki tłuszczu
  • 500 g fasolki szparagowej
  • 2-3 cebule
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • szczypiorek

 

 

Sposób wykonania:

  1. Baraninę pokroić w kostkę po czym wrzucić na rozgrzany tłuszcz i podsmażyć.
    W między czasie posiekać cebulę i wrzucić ją do mięsa razem z pokrojoną fasolką.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Można podlać lekko wodą i trzymać na ogniu pod przykryciem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *