Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baranina duszona w piwie z warzywami

 

Składniki:

  • 1 ½ kg baraniny
  • 4 cebule
  • 7 ziemniaków
  • por
  • 2 gałązki selera
  • 1 szkl jasnego piwa
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane warzywa pokroić w plasterki a mięso w poprzek włókien na grube plastry, które rozbić tłuczkiem.
    Następnie układać je warstwami na przemian z warzywami.
    Ostaną warstwa powinno być mięso.
    Każda warstwę oprószyć solą oraz pieprzem i co jakiś czas posypać posiekaną natką pietruszki.
    Zalać całość piwem wymieszanym ze szklanką wody.
    Dusić na małym ogniu pod przykryciem około godziny.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *