Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakaliowe ciastka

Składniki:

  • 2 opakowania gotowej polewy do ciast
  • 2 łyżki miodu
  • 5 czubatych łyżeczek musli z owocami
  • 50 g biszkoptów
  • 1 łyżka rodzynków
  • 1 łyżka posiekanych daktyli
  • 1 łyżka posiekanych fig
  • 1/3 szkl. mocnego naparu herbaty
  • łyżeczka aromatu rumowego
  • oliwa

    Sposób wykonania:
    Polewę przygotować według opisu na opakowaniu po czym dodać do niej miód i całość dokładnie wymieszać.
    Następnie pokruszone biszkopciki oraz musi skropić herbatą po czym dodać do polewy.
    Wrzucić jeszcze bakalie oraz dodać aromat.
    Całość dokładnie wymieszać .
    Powstałą masę rozsmarować na blasze wysmarowanej oliwą.
    Wstawić do lodówki na 15 minut po czym pokroić je w romby.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *