Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bajgle zapiekane z serem

Składniki:

  • ser żółty o kształcie walca lub ser mozzarella
  • przekrojone na połowę bajgle (kliknij)
  • pomidorki koktajlowe

Dressing:

  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1,5 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżka soku pomarańczowego

Sałata:

  • mieszanka sałat
  • 1 pokrojona drobno papryka
  • 2 drobno pokrojone szalotki
  • 1 pokrojony mały ogórek
  • garść posiekanych prażonych migdałów

Sposób przyrządzenia:
Składniki dressingu zmiksować. W misce wymieszać składniki sałaty, połączyć z dresingiem, włożyć warstwą na półmisek. Na połowie bajgla ułożyć plaster sera, a na nim przekrojony na połowę pomidorek. Zapiekać w dobrze nagrzanym piekarniku Az ser zacznie się rozpuszczać. Wykładać na półmisek z sałatą i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *