Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babka rodzynkowa

Składniki:

• 30 dag mąki
• 0.5 kostki masła
• 15 dag cukru
• 3 jajka
• trochę więcej niż 0.5 szklanki mleka
• 0.5 paczki proszku o pieczenia
• 15-20 dag rodzynek
• 1 paczka cukru waniliowego

Sposób przyrządzenia:
Masło utrzeć na gładka masę, dodać – ucierając – cukier, cukier waniliowy i żółtka, a następnie przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę, mleko, opłukane rodzynki oraz ubitą na sztywno pianę z białek, dobrze wymieszać. Ciasto wlać do formy wysmarowanej masłem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około godziny.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *