Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki z mięsnym farszem

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
  • ½ kostki margaryny
  • 1 dag drożdży
  • ½ łyżeczki soli
  • bułka tarta

    Farsz:

  • 40 dag ugotowanego mięsa z kury
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • 1 żółtko
  • 1 marynowana papryka
  • 5 ogórków kiszonych
  • 15 dag pieczarek
  • 20 dag z żółtego sera
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Margarynę posiekać razem z mąką, dodać sól oraz drożdże wymieszane ze śmietaną.
    Całość dokładnie wyrobić i powstałym ciastem wylepić foremki do babeczek posmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec aż się zezłocą.
    W między czasie mięso zemleć po czym dodać do niego namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę , żółtko oraz posiekaną i podsmażoną cebulkę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Podpieczone babeczki napełnić farszem i udekorować je pokrojonymi w kostkę papryką, ogórkiem i pieczarkami.
    Wierzch posypać jeszcze startym serem i zapiec w piekarniku.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *