Awokado i krewetki
Awokado i krewetki0 out of 5 based on 0 voters.
Krewetki z awokado to idealne połączenie. Wypróbuj dziś nasz przepis na faszerowane awokado. Lista zakupów; awokado, krewetki, ogórek, parmezan.
Składniki:
- 2 awokado
- 12 krewetek tygrysich
- 50 g ogórka
- 5 g startego parmezanu
- 1 łyżka masła
- 4 g świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- sok z 1 limonki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
1 awokado przekroić wzdłuż na pół.Delikatnie wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ.Drugie awokado również przekroić na pół, wyjąć pestkę i delikatnie wydrążyć część miąższu uważając, aby nie uszkodzić skórki.Miąższ z awokado pokroić na mniejsze kawałki.Ogórka obrać i pokroić w drobną kostkę, wrzucić do awokado.Krewetki dokładnie umyć i obrać po czym zarumienić na rozgrzanym maśle.Wymieszać ze sobą, krewetki, miąższ z awokado, ogórka i starty parmezan.Następnie sok z limonki połączyć z oliwą z oliwek.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz starty imbir.Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałym dressingiem skropić sałatkę.Delikatnie przemieszać.Powstałym nadzieniem wypełnić połówki awokado.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Awokado
- Opublikowano: piątek, 07, maj 2021 17:56
- Monia