Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka wieprzowe Uli

 

Składniki:

  • 70 dag żeberek
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki smalcu
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 dag cebuli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • ½ łyżeczki majeranku
  • ½ łyżeczki mielonego kminku
  • sól

 

Sposób wykonania:

  1. Żeberka podzielić na porcje, które oprószyć mąką i zarumienić na rozgrzanym smalcu.
    Następnie przełożyć żeberka do rondla, posypać je kminkiem oraz papryką w proszku.
    Trzymać na ogniu pod przykryciem, co jakiś czas skrapiając wodą.
    W między czasie cebulkę pokroić w piórka i zarumienić ją na smalcu, wówczas wrzucić ją do żeberek.
    Całość doprawić do smaku solą.
    Pod koniec duszenia dodać jeszcze koncentrat. Jeśli to konieczne doprawić do smaku.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *