Śledziowe kotleciki Iwony

15725
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Śledziowe kotleciki Iwony4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • szklanka drobnej kaszy jęczmiennej
  • 40 dkg filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • 3 jajka
  • 2 łyżki masła
  • pęczek zielonej posiekanej pietruszki
  • bułka tarta
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • sól, pieprz
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    W garnku ugotować kaszę jęczmienną z łyżką masła, na sypko i ostudzić. Cebulę i śledzie obrać i posiekać, dodać jajka i posiekaną zieloną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z uprzednio wyprażoną kaszą. Formować kotleciki, panierować w ubitym jajku i bułce tartej z utartym żółtym serem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złocisty kolor z obu stron.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi