Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w śmietanie z ogórkiem kiszonym

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na śledzie w śmietanie z ogórkiem kiszonym. Lista zakupów: filety śledziowe, ogórki kiszone, śmietana i cebula. 
 

Składniki:

  • 2 filety śledziowe
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 kubek kwaśnej śmietany
  • 1 mała cebula
  • pieprz
  • koperek do dekoracji 
 

Sposób wykonania:

  1. Śledzie zalać wodą i odstawić na kilka godzin.
    Następnie opłukać pod bieżącą wodą i pokroić na mniejsze kawałki.
    Ogórki kiszone odsączyć z zalewy i również pokroić.
    Obraną cebulę drobno posiekać.
    Wszystkie składniki wrzucić do miski.
    Zalać je kwaśną śmietaną.
    Doprawić do smaku pieprzem.
    Udekorować koperkiem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *