Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łososiowe roladki Ali

Pyszne roladki z łososia idealne na przekąskę. Aby je wykonać potrzebujesz: wędzonego łososia, serka mascarpone, szczypiorku i rzodkiewek. 
 

Składniki:

  • 200 g łososia wędzonego w cienkich plastrach
  • 200 g serka mascarpone
  • 1/2 pęczka szczypiorku 
  • 3 rzodkiewki 
  • 4 łyżki musztardy 
  • sól 
  • pieprz
  • szczypiorek do obwiązania 
 

Sposób wykonania:

  1. Szczypiorek opłukać pod bieżącą wodą i drobno posiekać.
    Umyte rzodkiewki zetrzeć na tarce,.
    Razem ze szczypiorkiem dodać do serka mascarpone.
    Dodać jeszcze musztardę i całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz grubo zmielonym pieprzem.
    Tak przygotowaną masę rozsmarować na plasterkach łososia.
    Delikatnie zawinąć  całość  w roladkę.
    Obwiązać gałązka szczypiorku, aby się nie rozpadła. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *