Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś z musztardowej marynaty

I kolejny przepis na potrawę z grilla. Tym razem ryba w roli głównej. Łosoś z musztardowej marynaty. Przepis zawiera: filety z łososia, miód, oliwę z oliwek oraz musztardę. 
 

Składniki:

  • 700 g filet z łososia 
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżka musztardy francuskiej 
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta płatków chili
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Łososia delikatnie oczyścić.
    Następnie do miseczki przełożyć ostrą i francuską musztardę.
    Dodać jeszcze miód, oliwę z oliwek i szczyptę  płatków chulii.
    Wlać sos sojowy i wrzucić drobno posiekaną kolendrę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą ,marynatą nasmarować filety łososia.
    Odstawić je na około 1 godzinę.
    Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron po kilka minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *